رگ وارت در اين خصوص گفت: تخت جمشيد يکي از مهمترين بناهاي تاريخي ايران و جهان است که از آن استفاده بهينه نمي شود و ما حدود چهار سال قبل يعني سال 2003 ميلادي در زمان رياست مرعشي در سازمان ميراث فرهنگي سفري به ايران داشتيم و تقريباً 8 هفته در ايران بوديم . در ابتدا قرار بود از طرف سازمان ميراث فرهنگي صرفا طرحي جهت صدا و نورپردازي مجموعه تخت جمشيد اجرا شود و با بازديد ما از آنجا يک طرح جامع تري را جهت به روز کردن استاندارد اين مجموعه ارائه داديم که مورد استقبال سازمان مذکور قرار گرفت .
وي خاطر نشان کرد : از 28 سال پيش تاکنون هيچ تغيير و تحولي در نگهداري و استفاده اصولي از مجموعه تخت جمشيد صورت نگرفته است ما مي خواهيم که استاندارد اين مجموعه را به استاندارد يک مجموعه تاريخي اروپايي برسانيم . بدين منظور پيشنهادات خود رامطرح مي کنيم و طرح جامع آن را که در اختيار سازمان ميراث فرهنگي است اعلام مي کنيم.
وي در ادامه تصريح کرد : ما با ارائه نکات مهم و يک طرح جامع، نقشه گرافيکي آن را تهيه و نمونه آن را در اختيار سازمان مذکور گذاشته ايم و خواستار اجراي طرح هستيم .
رگ وارت با بيان اينکه سالانه حدود 200 تا 300 هزار نفر از اين مجموعه بازديد مي کنند، گفت: با اجراي طرح ما که شامل ارائه سرويس بهتر به گردشگران داخلي و خارجي خواهد شد، تعداد بازديدکنندگان به بالاي 5/1 ميليون نفر خواهد رسيد .
حفاظت اين مجموعه از لحاظ امنيتي در شبانه روز در سطح بسيار پايين است که موجب تخريب بسياري از قسمت هاي آن شدهاست. ما يک سيستم امنيتي مدرن را براي آن ايجاد خواهيم کرد .
رئيس شرکت صدا و نور و اشپور در خصوص مجهز کردن و به روز کردن امکانات تخت جمشيد گفت:اهداف ما در ايجاد وساخت فروشگاه و رستوران سنتي با استاندارد اروپايي ،ساخت محل VIPبراي بازديد شخصيتها ،ساخت سالن کنفرانس و سالني که بتوان فيلم نمايش داد،ساخت کلاس براي دانش آموزان بازديدکننده ،ساخت موزه براي اشياي قيمتي مجموعه ،نصب سيستم اطلاع رساني صوتي و تصوير و نوشتاري براي بازديد کنندگان ،نصب تجهيزات صدا و نورپردازي براي شب ،آموزش کارکنان مجموعه با استاندارد روز دنيا وبنا کردن محلي سرپوشيده براي پارکينگ اتوبوسها و ديگر وسايل نقليه است.
وي تاکيد کرد:موضوع مهم ديگر اينکه ايران از آن غافل مانده است همانطور که همگان مي دانند دبي کشوري ثروتمند است و توريستهاي زيادي از اين کشور ديدار مي کنند ودبي جز مراکز خريد و تفريحي چيزي ندارد وايران مي تواند به جهت فاصله کم بين شيراز و دبي، با ايجاد تورهاي يکروزه جهت بازديد آثار باستاني تخت جمشيد و شيراز تعداد زيادي توريست جذب کند .
رگ وارت در مورد هزينه پروژه خاطر نشان کرد: هزينه پروژه در حدود 30 ميليون يورو مي باشد که فکر مي کنم در حدود 4 الي 5 سال اين مبلغ از منبع کسب درآمدهاي حاصل از فروش بليط و تسهيلات جنبي جبران خواهد شد. اما در ارتباط با وضعيت پروژه از طرف ما بايستي عرض کنم مي توانيم هرلحظه اين برنامه را اجرا کنيم چون تمام کارهاي کارشناسي آن انجام دادهايم وبا سفرهاي متعدد کارشناسان و متخصصان ما پروژه آماده اجرا است. پيشنويس قرارداد جهت امضا در زمان مرعشي به اين سازمان ارائه شد و هم اکنون علي رغم استقبال رحيم مشائي از اين طرح اقدام عملي از سوي ايران صورت نگرفته است.
وي افزود: در ابتدا قرار شد که ما يک شريک ايراني داشته باشيم آنها شرکتي را که وابسته به سازمان ميراث فرهنگي به نام IDTC بود، معرفي کردند. در سه ماه قبل هيأت اقتصادي از اتاق بازرگاني اتريش به ايران رفت و يک نماينده از شرکت ما هم همراه اين هيأت بود و مقرر شد تا بعد از ماه رمضان صبر کنيم . اجراي اين پروژه بطور متوسط به 4 تا 5 سال زمان نياز دارد البته بيشتر به پرداخت بودجه از سوي ايران بستگي دارد و اگر مشکلي پيش نيايد مسلماً اين پروژه سريعتر به اتمام خواهد رسيد. اگر 4 سال پيش ما اين پروژه را شروع کرده بوديم الان به اتمام رسيده بود. براي اجراي اين پروژه 300- 400 نفر ايراني بکار گرفته مي شوند که خود از نکات مثبت اين قضيه مي باشد.
رگ وارت در پايان خواستا
ر پيگيري اين موضوع از سوي رايزني فرهنگي کشورمان در وين شد .
لازم به ذکر است \" رگ وارت \"رئيس شرکت صدا و نور Lighting Design Austria است که در کار تجهيز موزهها و مجموعههاي آثار باستاني مشغول فعاليت است و\" گرون برگر\" نيز از شرکت اشپور وين Spurwien است که اين شرکت در امور معماري فعاليت دارد.
120/
انتهای پیام/